Seçil Erzan vakasının bir benzeri de Çankırı'da!

Çankırı'da faaliyet gösteren 5 kişi, yaklaşık 1.5 yıl süren bir süreçte 'ponzi' yöntemiyle 8 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırarak polis tarafından yakalandı.

Çankırı'da yüksek kar vaadiyle vatandaşları saadet zinciri benzeri bir yapıya çeken bu kişilerin birlikte hareket ederek sisteme üye girişi yaptığı ve toplamda 100 milyon TL civarında bir vurgun gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Olay, daha önce Seçil Erzan davasında gündeme gelen 'ponzi' yöntemiyle gerçekleştirilmişti.

5 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine, kar vaadiyle sisteme dahil ettikleri paraları alamayan mağdurları dolandıran şahısları tespit etmek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda, dolandırıcılık olayını gerçekleştiren şahısların kimliği tespit edildi. Polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla, 5 şüpheli gözaltına alındı. İncelemelerde, organizasyonun Çankırı'daki organizatörlüğünün 3 şahıs tarafından yürütüldüğü ortaya çıkarıldı.

SERBEST BIRAKILDILAR

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, suç unsuru olabilecek dokümanlar, dekontlar ve sahte madeni kripto para ile ilgili dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından Çankırı Adliyesine sevk edildi. Adliyede, 3 kişi yurt dışı yasağı ve imza şartıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2 kişi ise serbest bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri