Seçil Erzan'ın "alıkonulma" davasına takipsizlik

Kamuoyunda ‘yüksek kârlı gizli fon’ dolandırıcılığı davasında tutuklu olarak yargılanan Seçil Erzan'ın, Denizbank yöneticileri tarafından alıkonduğuna ilişkin soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Seçil Erzan, dolandırıcılık davasında tutuklu yargılanırken, Denizbank yetkilileri tarafından alıkonduğunu ve suç delillerinin yok edildiğini iddia etmişti. Bu iddialar üzerine, banka yetkilisi dokuz kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

İstanbul Başsavcılığı, 8 Nisan 2023’e kadar banka yöneticilerinin Erzan'a ulaşamadığını belirtti. Savcılık kararında, Denizbank Bölge Müdürü Sermin Tekin’in, diğer banka yetkilileriyle birlikte Erzan’ı arayarak iletişim kurmaya çalıştığı ve Erzan’ın başka bir telefon hattı üzerinden geri dönüş yaparak konum bilgilerini paylaştığı ifade edildi. Bu yazışmaların, Erzan'ın rahat ve özgür olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Savcılık, Erzan’ın istediği yere gitme, kaçma fırsatına sahip olma ve istediği kişilerle iletişim kurma imkânına sahip olduğunu belirtti. Denizbank Genel Müdürlüğü binasına gelip giderken Erzan’ın herhangi bir olumsuz durum yaşamadığı, özgürlüğünden yoksun bırakıldığına dair kesin ve inandırıcı deliller bulunmadığı tespit edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri