Seçim ve bayram fırsata dönüştü: AŞTİ'de biletler cep yakıyor!

Bayram tatili ve seçim nedeniyle artan yolcu trafiğini fırsat bilen otobüs firmaları bilet fiyatlarını da artırdı. Vatandaşlar yüksek bilet fiyatına isyan ederken, firma yetkilileri yakıt ve işletme maliyetlerindeki anormal artış nedeniyle bilet fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Yerel seçim ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle artan yolcu trafiğini fırsat bilen otobüs firmaları, bilet fiyatlarına zam yaptı.

İstanbul-Ankara, İstanbul-İzmir gibi ana güzergahlarda biletlere talep artarken, fiyatlar da bu taleple orantılı olarak yükseliyor. Özellikle son dakika bilet almak isteyenler, beklenenden daha yüksek fiyatlarla karşılaşıyor.

BAYRAMDA OTOBÜS FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKIYOR

Ankara-İzmir biletleri 400'den başlayan fiyatlarla satılırken, fiyatlar bayram döneminde 700-800 TL'ye kadar çıkıyor. Ankara'dan İzmir'e gidecek bir öğrenci "Gidiş geliş otobüs biletim bir aylık bursumu elimden alıyor, öğrenciye ulaşım desteği yapılmalı." sözleriyle artan otobüs bileti fiyatlarına tepki gösterdi.

Firmalar ise bayramda işletme maliyetlerinin ve yakıt masrafının arttığını dile getirerek şu açıklamalarda bulundu: "Normal günlerde bile bilet fiyatları maliyetleri karşılaşmazken, bayram gibi talebin arttığı dönemlerde artan talebi karşılamak için mecburen fiyat artışına gidiliyor."

EK SEFERLER FİYATLARI DÜŞÜRMEYE YETMİYOR

Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ve Ramazan Bayramı tatili öncesi otobüs biletlerinin tükenmesi nedeniyle ek seferler düzenlendiğini açıklamıştı. Fakat seferler düzenlese de bu durum fiyatları düşürmeye yetmiyor. Uzmanlar, bu biletlerdeki yüksek fiyatların hem talep artışından hem de yakıt ve diğer işletme maliyetlerindeki artışlardan kaynaklandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri