Şefika Aygüneş kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Bilinmeyenler…

Şefika Aygüneş kidmir? Nereli ve kaç yaşında? Merak ediliyor işte detaylar…

Şefika AYGÜNEŞ Isparta doğumlu avukat olup hukuk eğitimini Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlamıştır. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

2018 yılında Ankara Barosundaki stajını tamamladıktan sonra Antalya Barosuna kayıtlı avukat olmuştur ve 2019 yılından itibaren avukatlık yapmaktadır. 2020 yılında Antalya Bilim Üniversitesi Özel Hukuk alanında tezli yüksek lisans eğitimine başlamıştır.

Özel Hukuk uzmanlığının yanı sıra Aile Hukuku ve Miras Hukuku alanında hukuk uzmanı olarak sertifika sahibi olup, ayrıca arabuluculuk temel eğitimini tamamlamış ve bu alanda sertifika sahibidir.

Ayrıca Ceza Muhakemesi Hukuku (CMK) ve Adli Yardım alanlarında da sertifikalar almış ve bu alanlarda Antalya Barosu nezdinde hukuki hizmet vermiştir.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi'nin baroların ve avukatların Avrupa insan hakları standartlarında kapasitelerini güçlendirmeye yönelik ortak projesi kapsamında Şefika, insan hakları ihlallerinin izlenmesi ve raporlanmasına yönelik bilinçlendirme toplantılarına katıldı. Antalya Barosu kadın hakları ve çocuk hakları komisyonları üyesidir.

ŞEFİKA AYGÜNEŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ Mİ?

Şefika Aygüneş, adaylıktan çekildiğini ve partisinden istifa ettiğini açıkladı. 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyerek istifa metnini sosyal medya hesabından paylaşan Aygüneş, şunları söyledi: "İdealist duygular içerisinde siyasete atıldığım gün henüz 26 yaşındaydım. Gerek aile içi şiddetin önlenmesi gerekse de çocuklarımızı ilgilendiren hukuki sorunlar üzerinde daha fazla söz sahibi olabilmek ve sesimi duyurabilmek amacıyla girmiş olduğum siyasette yılmadan parti içi mücadeleme devam ettim. Fakat gelinen noktada ülkemizin geleceği, vatandaşlarımızın huzuru hususunda ciddi endişeler içerisine düşmüş bulunmaktayım. Erzurum mitinginde yaşananlar göstermektedir ki; bu iktidar ilk turda değişmelidir. Elinde Türk bayrağı olan kadınımızın ve çocuğumuzun yüzünden kanlar akan fotoğrafı, siyasete girme nedenim ile içinde bulunduğum noktayı sorgulatmış bulunmaktadır. 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren kurucusu olduğum Genel Disiplin Kurulu üyeliği ve il başkan yardımcılığı yaptığım Memleket Partisi'nden istifa etme gereği duyuyor. Antalya Milletvekili adaylığımdan çekiliyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi; Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri