Şehirler arası otobüsler artık takip cihazlı: Yeni dönem yeni yılla başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni araç takip sistemleri, şehirler arası otobüslerde büyük bir dönüşümü başlattı.

Yeni sistemle araçların hızı, şoförün dinlenme süreleri, yolcu alımı ve indirimi gibi birçok kritik unsur anlık olarak denetlenebilecek.

Karayolu Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde yürürlüğe giren bu sistem, otobüslerin anlık hareketlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na raporlayacak. Şoförlerin çalışma ve dinlenme saatleri de bu sistemle etkin bir şekilde kontrol edilebilecek.

Bir şehirler arası otobüs şoförü olan Erhan Elibol, araçlarına takılan bu takip sistemlerinin yaklaşık 4 gün önce montaj edildiğini belirtti. Elibol, "Uygulama sayesinde araçların hız sınırları, şoförün dinlenme süreleri, çalışma saatleri ve yolcu alımı gibi kritik konular denetlenebilecek. Özellikle yolcuların can güvenliği açısından bu sistem oldukça önemli" ifadelerini kullandı.

Başka bir şoför olan Emin Ona da, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın başlattığı bu çalışmanın önemine dikkat çekti. Ona, bu takip sistemlerinin araçların konumunu ve hızını kontrol ederek, güvenliği artırmak adına büyük bir adım olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri