Şekerpare tarifi! Pastane usul şekerpare nasıl yapılır? Tam ölçülü şekerpare tarifi!

Şekerpare Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Peki tam ölçülü şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare tarifi! İşte tatlının detayları…

Şekerpare tarifi! Pastane usulü Şekerpare tarifi!

ŞEKERPARE TARİFİ!

Hamur için:

- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

- 1 çay bardağı pudra şekeri

- 1 çay bardağı irmik

- 1 adet yumurta

- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

- 1 paket vanilya

- 1 paket kabartma tozu

- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbet için:

- 3 su bardağı şeker

- 3,5 su bardağı su

- Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

- Fındık, badem veya Hindistan cevizi

ŞEKERPARE’NİN HAZIRLANIŞI:

- Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın.

- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ekleyin.

- Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.

- Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayın.

- Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri, irmik, yumurta ve Hindistan cevizini geniş bir kaba alın ve karıştırın.

- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.

- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.

- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın.

- Üzerine fındık veya badem yerleştirin.

- Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.

- Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.

- Şekerpareler şerbeti çekene kadar bekletin ve üzerine badem, fındık veya hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.

Tatlınız servise hazır afiyet olsun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri