Şekerpare tarifi! Pastane usulü Şekerpare tarifi!
ŞEKERPARE TARİFİ!
Hamur için:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- Fındık, badem veya Hindistan cevizi
ŞEKERPARE’NİN HAZIRLANIŞI:
- Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ekleyin.
- Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
- Daha sonra hamurunu hazırlamaya başlayın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını, pudra şekeri, irmik, yumurta ve Hindistan cevizini geniş bir kaba alın ve karıştırın.
- Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hafifçe yassılaştırın.
- Üzerine fındık veya badem yerleştirin.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri hafif kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin.
- Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
- Şekerpareler şerbeti çekene kadar bekletin ve üzerine badem, fındık veya hindistan cevizi ekleyebilirsiniz.
Tatlınız servise hazır afiyet olsun.