Selahattin Gürkan kimdir? Nereli ve kaç yaşında?

Selahattin Gürkan kimdir? Nereli ve kaç yaşında? Haberin detayları için tıklayınız...

Selahattin Gürkan; 1958, Malatya doğumludur. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi, Bolu Eğitim Enstitüsü mezunudur.

Selahattin Gürkan, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurum ve kuruluşlarda yöneticilik, Müfettişlik, İş ve İşçi Kurumu Bölge Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü gibi görevlerde bulunmuştur. Aynı zamanda 2004-2009, 2009-2014 ve 2014-2019 yılları arasında Battalgazi Belediye Başkanı olarak görev yapmıştır. 2019 yerel seçimlerinde ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir.

Selahattin Gürkan'ın hizmet süresi boyunca gerçekleştirdiği projeler arasında "Yeşil Kuşak Projesi" önemli bir yer tutmaktadır. Bu proje, Cumhurbaşkanı tarafından "Millet Bahçesi" olarak adlandırılmış ve Türkiye genelinde yaygınlaştırılmıştır. Ayrıca Gürkan, Birleşmiş Milletler, UNESCO, Dünya Bankası SODES ve DOKAB gibi ulusal ve uluslararası kurumlarla işbirliği yaparak birçok projeyi hayata geçirmiştir. Battalgazi'de gerçekleştirilen Avrupa Birliği'nin en yüksek hibeli projesi bu çalışmalar arasında yer almaktadır. Gürkan'ın "Battalgazi İlçesi" ve "Battalgazi Kültür Envanteri" adlı kitapları da Türkiye genelinde tanınmıştır.

Selahattin Gürkan, ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok ödül almıştır. Bunlar arasında TBMM Yılın Belediye Başkanı Ödülü ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü gibi önemli ödüller bulunmaktadır. Ayrıca Sivil Toplum Kuruluşlarında yöneticilik yapmış ve spor kulübü başkanlığı gibi görevlerde bulunmuştur. İnönü Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak dersler veren Gürkan, göç, sosyal entegrasyon ve turizm gibi konularda panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmaktadır.

Selahattin Gürkan evli ve 2 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri