Selçuk Bayraktar kimdir? Selçuk Bayraktar kaç yaşında, mesleği ne?

Selçuk Bayraktar kimdir? Selçuk Bayraktar kaç yaşında, mesleği ne? İşte bu soruların cevabı haberimizde...

Selçuk Bayraktar, 7 Ekim 1979 yılında İstanbul'da doğan bir Türk mühendis ve girişimcidir. Robert Koleji mezunu olan Bayraktar, Türkiye tarafından geliştirilen insansız hava araçları (SİHA) alanında öne çıkmış bir figürdür.

Selçuk Bayraktar'ın ilgi alanları arasında insansız hava araçlarının uçuş kontrolü, aviyonik sistem mimarisi, seyrüsefer algoritmalarının geliştirilmesi, sistem kinematiği ve dinamikleri, gömülü yazılım geliştirme ve elektronik donanım bulunmaktadır.

Bayraktar, Türkiye'nin yerli üretim insansız hava aracı sistemi olan Baykar Bayraktar TB2'nin ve ilk milli insansız savaş uçağı prototipi olan Bayraktar Kızılelma'nın mimarıdır. Aynı zamanda Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri olarak görev yapmaktadır. Ayrıca, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanıdır.

Selçuk Bayraktar, 2021 yılında Azerbaycan Cumhuriyeti tarafından Karabağ Nişanı ile ödüllendirilmiştir. Bu ödül, Bayraktar'ın Baykar Bayraktar TB2 SİHA'ların Karabağ'ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasına katkısından dolayı verilmiştir. 2022 yılında ise Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı ile onurlandırılmıştır. Söz konusu nişan, Türkiye'ye gelen Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andri Yermak tarafından Bayraktar'a takdim edilmiştir.

Selçuk Bayraktar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile 2016 yılında evlenmiştir ve bir çocukları vardır. Bayraktar, hem teknoloji hem de savunma sanayi alanındaki çalışmalarıyla tanınmış bir isim olarak bilinir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri