Şenay Aybüke Yalçın kimdir?

Şenay Aybüke Yalçın birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Şenay Aybüke Yalçın kimdir? Detaylar haberimizde...

3 Eylül 1994 yılında Çorum'un Osmancık ilçesinde doğan Şenay Aybüke Yalçın, müzik tutkusuyla dolu bir hayat yaşadı. Körfez Anadolu Lisesi'nde eğitim gördü ve Edremit Kültür ve Sanat Derneği'nde müzik eğitimi aldı. Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra, öğretmenlik kariyerine başladı.

Mezuniyetinin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı "Öğretmen oldum ben" cümlesiyle öğretmenlik serüvenine başlayan Aybüke, 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine tayin edildi. Müzik öğretmenliği yaparken, aynı zamanda Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü'nde müzikoloji alanında yüksek lisans eğitimine devam etti.

Ancak genç ve idealist öğretmenin hayatı, 9 Haziran 2017 tarihinde, öğretmenlik kariyerinin sadece 7. ayında, Batman'da meydana gelen korkunç terör saldırısında son buldu. Aybüke Yalçın, mesleğine olan sevgisi ve öğrencilerine duyduğu sorumlulukla anılmaya devam ediyor. O, terörün kurbanı olmuş olsa da, müziğin ve öğretmenliğin ışığını hep yanında taşıyan bir isim olarak hatırlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri