ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Ankara’nın Altındağ ilçesine bağlı Hamamönü’nde bulunan bir kafeteryada usta olarak çalışan Ünsal Köksal, serpme usulü kahvaltının işletmeler açısından sürdürülebilir olmadığını anadolugazete.com.tr’den açıkladı.
Ünsal Köksal, serpme kahvaltı yerine porsiyon usulüyle tabağını kendin oluşturabileceğin konseptlerin çok daha sürdürülebilir olduğunu düşünüyor.
"Serpme kahvaltıdan ziyade, müşterilerin kendi tabaklarını oluşturabildikleri konseptler hem işletme açısından daha ekonomik hem de müşteri memnuniyeti açısından daha faydalı." diyen Köksal, bu trendin son yıllarda yavaş yavaş değiştiğini ve beş yıl önce serpme kahvaltının daha popüler olduğunu, ancak şimdi daha minimal konseptlerin ön plana çıktığını vurguladı.
GENÇLER ARASINDA OLDUKÇA POPÜLER HALE GELEN BOWL KONSEPTİ
Özellikle gençler arasında popüler hale gelen "bowl konsepti" hakkında da konuşan Köksal, "Bowl konsepti, kendi kaseni oluşturma temelli bir akım ve son zamanlarda özellikle gençler arasında çok popüler. Serpme kahvaltı ise onun yanında çok daha klişe ve sürdürülebilirlikten uzak bir yemek konsepti olarak kalıyor." dedi.
ANKARA’DA KAHVALTIDA EN HESAPLI YER İSE HÂLÂ HAMAMÖNÜ
Hamamönü'nde kahvaltı fiyatlarının ise Ankara'nın en uygunları arasında olduğunu belirten Köksal, "400-600 TL bandında 1-4 kişilik kahvaltılarımız mevcut. Bu fiyatlar Ankara'nın farklı semtlerinde kişi başı olarak sirayet ediyor. Hamamönü'nde bu fiyat aralığında sunduğumuz kahvaltılar, hem turistler hem de yerel halk tarafından büyük ilgi görüyor." diye ekledi.