Sesini değiştirip insanları dolandıran şahıs yakalandı!

Denizli'de, sesini değiştirerek kendini farklı mesleklerden biri gibi tanıtarak insanları dolandıran Murat Ç. (51), son işinde yakalandı. Hakkında 25 ilden 35 adet yakalama kararı bulunan Murat Ç., yardımcısı İsmail Y. (25) ile birlikte tutuklandı.

Pamukkale ilçesi Gözler Mahallesi'nde bulunan bir restoranı arayarak kendisini "turizmci" olarak tanıtan Murat Ç., onlarca turist getireceğini söyleyerek rezervasyon yaptırdı. Bu yöntemle birçok restoranı arayan Murat Ç., turist kafilesinin yalnızca Gaziantep baklavası yediğini belirterek tatlıların Gaziantep’ten getirilmesi gerektiğini söyledi.

59 BİN LİRALIK SİPARİŞ VERDİ

Restoran sahibine sürekli sipariş verdikleri sahte bir Gaziantep baklavacısının numarasını verdi. Bu numarayı arayan işletme sahibi, telefonun diğer ucundaki Murat Ç.'nin bu kez kendisini "tatlıcı" olarak tanıtmasıyla 59 bin liralık sipariş verdi. Parayı peşin ödeyen işletme sahibi H.A., rezervasyon günü geldiğinde ne turist kafilesi ne de tatlılar gelince dolandırıldığını anlayarak jandarmaya başvurdu.

SESİNİ DEĞİŞTİRDİ

İhbar üzerine harekete geçen Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. JASAT ve Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen soruşturmada, Murat Ç.'nin ses değiştirme yeteneği ile kendini önce "sekreter", sonra "turizm patronu" ve son olarak "tatlıcı" olarak tanıttığı ortaya çıktı.

DOLANDIRICIDAN PİŞKİN SÖZLER

İzmir'de olduğu tespit edilen Murat Ç., JASAT timleri tarafından düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Dolandırdığı mağdurlardan gelen paraların yattığı banka hesabının sahibi olan ve 18 suç kaydı bulunan İsmail Y. de yakalandı. 24 saat içerisinde İzmir’de yakalanan iki şüpheli, Denizli’ye getirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Murat Ç., gazetecilerin "Neden dolandırdınız?" sorusuna "Hak ettikleri için dolandırıyorum" cevabını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri