SGK borcu ödememek için konkordato ilan etmişler

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "yenidoğan çetesi" soruşturmasında adı geçen Özel Şafak Hastaneler Grubu, SGK’ya olan milyonlarca liralık borçlarını ödemek amacıyla konkordato ilan etti.

T24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, hastanelerin sağlık hizmetleri adı altında sahte faturalar düzenleyerek kamu zararına yol açtığı ve sağlık sistemini suistimal ettiği belgelerle kanıtlandı. SGK denetimleri sonucunda, hastaneler grubunun gerçeğe aykırı belgeler düzenlediği, sunulmayan hizmetlerin varmış gibi gösterildiği ve onaysız ilaç kullanıldığı tespit edildi. Bu usulsüzlükler nedeniyle hastaneye yaklaşık 490 milyon TL ceza kesildi. SGK, cezanın ödenmemesi durumunda haciz işlemlerinin başlatılacağına dair bildirimde bulundu.

SGK'nın gönderdiği yazıda, 43 bin 889 sorunlu sağlık hizmeti işlemi için 438 milyon 889 bin lira, belgelerin saklanması hükmüne aykırı davranıldığı için ise 20 bin lira ceza uygulandığı belirtildi.

Hastane yönetimi, SGK cezasını ödememek amacıyla Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu. Konkordato sürecinde, hastane hisseleri kısa süre içinde üç kez el değiştirerek mal varlıklarının korunması sağlandı. 2021 yılında Atakan Bekmezci’ye ait olan hastanelerin hisseleri, aynı yılın nisan ayında Halil İbrahim Demir’e ve ardından eski sahibi Seçim Öztürk’e devredildi.

Süreç boyunca şirketin sahipleri değişse de borçların ödenip ödenmediği hakkında bilgi veren Şardan, şirket yönetiminin ceza borcunu ödemek için devletle görüştüğünü ancak istenilen yaklaşık 20 milyon lira aracılık bedeli nedeniyle görüşmelerden vazgeçildiğini aktardı.

Ayrıca, soruşturma kapsamında Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin ruhsatı iptal edildi ve Sağlık Bakanlığı, bu hastane ile diğer şubelerdeki faaliyetlerin durdurulduğunu duyurdu. Kamuoyuna yansıyan belgelerde, bu hastanelerin uzun süredir sağlık hizmetlerini sahte evraklarla yürüttüğü belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri