Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı", siber dayanıklılık konusunu masaya yatıracak.
Bu yıl 17.'si düzenlenecek olan konferansın ana teması "Siber Dayanıklılık ve Olgunluk" olarak belirlenmişken, etkinliğe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve TOBB ETÜ gibi kurumlar katkıda bulunuyor. Konferans, ayrıca Elektrik ve Elektronik Mühendisler Enstitüsü (IEEE) ve Avrupa Ağ ve Bilgi Güvenliği Ajansı (ENISA) gibi uluslararası kuruluşlar tarafından destekleniyor.
SİBER GÜVENLİK GELİŞMELERİ VE ÖNLEMLER TARTIŞILACAK
Konferans boyunca, katılımcılar sektördeki yeni gelişmeler, siber saldırılar ve bu saldırılara karşı alınabilecek önlemler hakkında beyin fırtınası yapacak. Bilgi Güvenliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alkan, son dönemlerde uluslararası siber savaşların dünya gündeminde yoğun bir şekilde yer aldığını ve siber saldırıların artarak devam etmesinin beklendiğini vurguladı.
Alkan, ülkelerin siber savunma güçlerini artırmak zorunda olduğunu belirterek, etkinliğin ana temasının belirlenmesinin önemine dikkat çekti. Konferansın ilk gününde sektöre ilişkin yeni gelişmeler ele alınırken, ikinci gün ise akademik bildiri oturumları ve üst düzey siber güvenlik uygulama eğitimleri gerçekleştirilecek.
KRİTİK ALTYAPILARA YÖNELİK SİBER SALDIRILAR MASADA
Alkan, "siber vatan" olarak tanımlanan siber evrene ve kritik altyapılara gelebilecek olası saldırıları önleme, engelleme ve koruma konularında siber dayanıklılık ve olgunluk seviyesinin önemine işaret ederek, siber savunma güçlerinin oluşturulmasının ulusal güvenlik açısından hayati bir konu haline geldiğini ifade etti.