Sıcak insanı da hayvanı da öldürüyor

Aşırı sıcaklar sadece insanları değil hayvanları da tehdit ediyor. Bunun çarpıcı bir örneği Mudurnu’da yaşanmış ve 50 bin tavuk telef olmuştu.

ÖZEL HABER / anadolugazete.com.tr

Sıcak hava tüm ülkeleri olduğu gibi Türkiye’yi de kavuruyor. Birçok ülkeden ölüm haberleri gelirken, Avrupa’da 2022 yazında 61 bin kişinin aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan uzmanlar, çok dikkatli olunmasını istiyor.

HAYVANLAR DA TEHDİT ALTINDA

Sıcak hava sadece insanları değil hayvanları da tehdit ediyor. İnsanlar geniş kenarlı şapka ile korunabilir; sık duş yapıp serinleyebilir, bol sıvı alarak rahatlayabilir ama hayvanlar için de önlemler almak gerekiyor. Kapalı ve güneş alan ortamlarda ya da park edilmiş araç içinde hiçbir canlı bırakılmamalı.

50 BİN TAVUK TELEF OLMUŞTU

Sıcak havanın hayvanlar için ne büyük bir tehlike olduğunun en çarpıcı örneği Bolu'nun Mudurnu ilçesinde yaşanmış, aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 50 bin tavuk telef olmuştu
Gerekli önlemler alınmadığı için Hüsamettindere, Uzunçak, Ilıca ve Koğucak köylerindeki kümeslerde beslenen etlik tavuklar, sıcak yüzünden telef olmaya başlamıştı.

Ticari amaçlı ya da hobi olarak evlerinde hayvan besleyenler kendileri için nasıl önlem alıyorsa hayvanlar için de uzmanların önerileri yönünde gereken tedbirleri almalı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Uzmanlar uyarıyor: O gün çocukları dışarı çıkarmayın!

Güncel Haberleri