Silah kaçakçılarına operasyon: 124 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan kişilere ve silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen "Mercek-11" Operasyonları hakkında bilgi verdi.

Yerlikaya, operasyonların 4 gün boyunca devam ettiğini ve bu süre zarfında toplamda 998 silahın ele geçirildiğini, ayrıca bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonlar kapsamında 74 ilde gerçekleştirildiğini ve ele geçirilen silahların detaylarını paylaştı. Operasyonlar sonucunda 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek ve 164 ruhsatsız av tüfeği ele geçirildiğini bildirdi.

Ayrıca Bakan, operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin sayısının bin 124 olduğunu vurguladı. Operasyonların halkın güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını ve suç örgütlerine karşı kararlı bir tutum sergilendiğini belirtti. İl Jandarma Komutanlıkları ve İl Emniyet Müdürlüklerinin koordineli çalışmasıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, özellikle İstanbul, İzmir, Adana, Ankara ve Konya gibi büyük şehirlerde yoğunlaştıklarını aktardı.

Operasyonlarda elde edilen başarının ardında görev alan güvenlik güçlerine teşekkür eden Yerlikaya, halkın huzurunu bozan organize suç örgütleriyle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri