Simitçi Pınar, Başkent sokaklarının vazgeçilmez lezzeti Ankara Simidi'ni anlattı

Ankara sokaklarının vazgeçilmez simitçisi Pınar, 3 yıldır Başkent'te simit satarak geçimini sağlıyor. Simitçi Pınar, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı özel açıklamada, Ankara Simidi'nin kendine has lezzeti ve satışıyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Simitçi Pınar, Ankara simidinin pekmez ile hamurun karışımından elde edildiğini ve bu sayede olağanüstü bir lezzete sahip olduğunu belirtti. Pınar, “İnsanın simidi yedikçe yiyesi geliyor fakat simitler zamanında tüketilmediği takdirde ertesi gün çıtırlığını kaybediyor. O yüzden erkenden tüketilmesi gerekiyor.” dedi.

EKONOMİK ŞARTLAR SATIŞI ETKİLİYOR

Son yıllarda simit satışlarının düştüğüne değinen Simitçi Pınar, "Ülkenin ekonomik şartlarından dolayı her şeyin fiyatı arttı. Öğrenciler ve emekliler, durumu iyi olan kesimi katmıyorum, artık simit almakta zorlanıyorlar. Durumu iyi olanlar genellikle pastaneden yiyorlar," ifadelerini kullandı. Pastane simidi ile sokak simidi arasındaki farkı da açıklayan Simitçi Pınar, "Pastane simidi odun ateşinde pişmiyor. Ankara Simidi'nin özelliği odun ateşinde pişmesi ve bu yüzden de gevrek olmasıdır." diye konuştu.

Z KUŞAĞI VE ANKARA SİMİDİ

Simitçi Pınar, Z kuşağının Ankara simidini tercih etmediğini de dile getirerek, "Z kuşağı her şeyin markasına bakıyor. Mesela simidi verirken kâğıt kullanıyoruz, biz kâğıdına da dikkat ediyorlar." şeklinde konuştu.

"SİMİT BİR KÜLTÜRDÜR"

"Simit bir kültürdür." diyen Simitçi Pınar, geçmişte insanların lezzet için simit yediğini, ancak günümüzde bunun karın doyurmak amacıyla tüketildiğini belirtti. Pınar, "İnsanlar karınlarını doyurmak için yiyor. Bir simit alırım yanına da ayran veya domates biber, günü kurtarırım şeklinde bakıyor," diyerek ekonomik zorlukların tüketim alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini anlattı.

Simitçi Pınar'ın bu açıklamaları, Ankara simidinin kültürel ve ekonomik önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Başkent'in sokaklarındaki Ankara Simidi, sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda insanların yaşamlarındaki yeriyle de dikkat çekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri