Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'la görüşecek

Suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile partinin genel merkezinde görüşme gerçekleştirecek. Görüşme talebinin ardından Erbakan, bu talebe olumlu yanıt verdi ve ziyaretin yarın gerçekleşeceği belirtildi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesini olağan bir gelişme olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kılıç, Ayşe Ateş’in bir hak arayışı içinde olduğunu ve yasaların çizdiği sınırlar çerçevesinde bireylerin haklarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Suat Kılıç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'İklim Ekonomisi Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi'nde yaptığı "Karbon salınımının, ayak izinin vergilendirilmesi gerekiyor" açıklamasını değerlendirdi. Kılıç, küreselcilerin en çok seslendirdiği konulardan birinin karbon salınımı olduğunu belirterek, bu durumun dünya genelinde büyükbaş hayvanların itlaf edilmesine kadar vardığını söyledi. Kılıç, “Sanayi kuruluşları, nükleer santraller, otomobiller, uçaklar, savaşlar, İsrail’in Gazze'ye yağdırdığı bombalar ozon tabakasını delmiyor da büyükbaş hayvanların gaz salınımları mı deliyor?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kılıç, karbon ayak izini vergilendirmeye yönelik bir kanun teklifinin getirilmesi halinde Yeniden Refah Partisi’nin en net muhalefeti yapacağını ve toplumun bu konuda bilinçlendirilmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Ayrıca, iklim krizi olarak adlandırılan konularla ilgili bilinmeyenleri toplumla paylaşacaklarını ifade eden Kılıç, amaçlarının küresel güçlerin dünyadaki milyarlarca insanı geçim kaynaklarından yoksun bırakma projelerine ortak olmamak olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri