Sinan Kaloğlu’nun karnesi

Sinan Kaloğlu ile Gençlerbirliği'nin yolları ayrıldı. 1.64 puan ortalaması ile veda eden genç teknik direktör tartışmalı bir sezonu geride bıraktı.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Sinan Kaloğlu, Gençlerbirliği’ne geldiğinde neredeyse düşmüş bir takımı almıştı. Ümidi olmayan pek çok kişi için de bu hamle gelecek sezon bir alt ligden yeniden çıkmanın ilk hamlesi olarak yorumlandı.

Ancak korkulan olmadı Sinan Kaloğlu kısa sürede futbolcularla kurduğu bağ ile birlikte hayati puanları almayı başardı.

8 haftalık süreçte biri hükmen olmak üzere aldığı beş galibiyete karşın yalnızca bir kez üst lige çıkan Ç. Rizespor’a mağlup olan Kaloğlu, takımını son haftalarda da olsa ligde tutmayı başardı.

2.1 puan ortalaması ile kapattığı sezonun ardından yeni sezonda da hedefler Kaloğlu ile belirlendi.

Sinan Kaloğlu ile birlikte üst lige oynayacak bir takım kurmak için kolları sıvayan yönetim Futbol Şube Sorumlusu Serkan Aydın ve Sportif Direktör Emrah Yıldız’a teslim ettiği transfer sezonunda istenilen isabeti alamasalar da yoğun bir dönem geçirdiler.

Gelenler, gidenler; gelip tekrar gidenler derken Gençlerbirliği transfer yasaklı sezonların acısını çıkarır gibi bir dönem geçirdi. Sezona da ilk dört haftayı on puan alarak kapatınca camiada bir anda üst lig için hayaller kurulmaya başlandı.

Üst üste gelen iki mağlubiyet moralleri bozsa da Sinan Kaloğlu ve öğrencileri sonrasında çıktıkları 8 maçta mağlubiyet yüzü görmediler. Ancak ne zaman yönetimsel olarak zafiyetler yeniden ortaya çıktı, Niyazi Akdaş yeniden kongre kararı aldı ve yönetimdeki çok seslilik artık gün yüzüne çıkmaya başladı; Sinan Kaloğlu da bu kavgada bir taraf olmaya başladı. Sezon başından bu yana demeçlerle verilen savaş zirve noktasına geliyordu.

Gençlerbirliği de bu süreçte istikrarsız sonuçlarla yoluna devam ediyordu. Play-off içindeki güçlü adaydan play-off kovalayan takıma dönüşmek de uzun sürmedi. Kaloğlu’nun demeçleri ısrarla bir yerleri işaret edip “beni konuşturmasınlar” mesajı taşırken 6 maçlık kazanamama serisi ile işler daha da zora giriyordu.

Nihayetinde kazanması gereken belki de sezonun en önemli maçı Tuzlaspor maçıydı. O maçta son dakikada gelen gol play-off şansını Gençlerbirliği’nin elinden alırken Kaloğlu’nun da buradaki günlerine bir nokta koyuyordu.

O maçtan yirmi gün sonra açıklanan veda ise karşılıklı görüşme ve anlaşma zemini bulma ile geçtiği için uzamıştı. Muhtemelen o günden sonra ne Kaloğlu kalmak istedi ne de yönetim tutmak istedi. Küçük çaplı bu travmanın bir bakıma bedeli bu veda oluyordu.

Bu sezon çıkılan 34 maçta Sinan Kaloğlu’nun karnesi 13 galibiyet 12 beraberlik ve 9 mağlubiyet. Tüm bunların toplamında ise puan ortalaması 1.50 olarak hesaplanıyor.

İlk sezon aldığı rüzgar ile sezona başlayan Kaloğlu görüldüğü gibi o rüzgarı ve desteği giderek yitirdi. Kaybeden hem kendisi hem Gençlerbirliği oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri