Sinan Oğan Afet Bakanı mı olacak? Sinan Oğan Bakan mı oluyor?

Sinan Oğan Afet Bakanı mı olacak? Sinan Oğan Bakan mı oluyor? Gündemde merak edilen konulardan birisi oldu. Detaylar haberimizde...

Sinan Oğan, 2. turda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı alarak büyük bir dikkat çekti. İddialara göre, taraflar arasında herhangi bir pazarlık yapılmadığı öne sürülse de kulislerde konuşulanlara göre, Oğan'ın Afet Bakanlığı'nın kurulması fikri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi ve seçilmesi halinde Oğan'ın bu bakanlığın başına getirileceği konuşuluyor. Bu konuda kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, spekülasyonlar ve dedikodular hâlâ devam etmektedir.

Bu açıklamanın ardından gözler, Oğan'ın nasıl ikna olduğuna çevrildi. Taraflar süreç boyunca herhangi bir pazarlık yapılmadığını öne sürse de kulislerde Oğan'ın Erdoğan'ın kazanması halinde kurulmasını istediği Afet Bakanlığı'nın başına getirileceği konuşuluyor.

Konuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda bu tür bir pazarlık olmadı. Böyle bir talep kesinlikle söz konusu olmadığı gibi bütün mesele Afet Bakanlığı'nın kurulması gibi bir tespiti var. Biz de bir AFAD var ama bu bir bakanlık değil. Bunu bir bakanlık boyutuna çıkarmak gibi bir durum söz konusu. Bunlar üzerinde düşünülebilecek konular. Bunlar birer ilke olarak hep üzerinde durulabilir. Bu bir AFAD olarak değil de bir bakanlık olarak gündeme gelebilir." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zafer sarhoşluğu zehrinin yayılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz
AK Parti'yi tedirgin eden mesele?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 seçim, 15 mağlubiyet... Yenisine hazırlanıyor

Güncel Haberleri