Sinemada Aziz Nesin uyarlaması

Aziz Nesin'in altı ayrı öyküsünden esinlenerek oluşturulan "Mucize Aynalar" adlı film, ünlü yönetmen Tolga Örnek tarafından beyaz perdeye aktarılıyor.

Bu yapımda, Nesin Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçirilen film, insanların günlük hayatta karşılaştığı "hayaller-gerçekler" çatışmasını ele alıyor. Film, absürt ve fantastik komedi unsurlarını kullanarak gündelik gerçekliği işleyerek izleyicilere farklı bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Hikaye, yakın gelecekteki Türkiye'yi temel alıyor ve günümüz insanının hayal dünyası ile gerçek yaşam arasındaki dengeyi sorguluyor. Aynı zamanda Aziz Nesin'in keskin gözlem yeteneğini ve mizahını günümüze taşıyarak, küçük insanların yaşadığı büyük mücadeleleri ve trajikomik olayları işliyor.

Filmin oyuncu kadrosunda, Cengiz Bozkurt, Şebnem Bozoklu, Boran Kuzum, Zerrin Sümer, Eren Demirbaş, İştar Gökseven, İdil Fırat gibi tanınmış isimler yer alıyor. Yapım şirketi Ochestra Content olan filmin yapımcılığını Mine Şengör üstlenirken, ortak yapımcılığını ise Alp Çağrı Günal ve Levent Güneri yapıyor.

"Mucize Aynalar", 5 Nisan'da vizyona girecek ve izleyicilere Aziz Nesin'in eserlerinden yola çıkarak hazırlanmış benzersiz bir film deneyimi sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri