Şırnak'ta dikkat çeken karar: 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Şırnak Valiliği, kent merkezi ve ilçelerde belirli bölgelerin 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması, şiddet olaylarının önüne geçilmesi ve olası risklerin engellenmesi amacıyla 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu çerçevesinde bu kararın alındığı bildirildi.

Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen alanlar arasında Şırnak merkez ilçe sınırlarındaki Bestler-Dereler ve Güçlükonak sınırlarındaki Gabar Dağı, Cizre, Silopi ve merkez ilçeleri sınırlarında yer alan Cudi Dağı, Silopi ve Uludere ilçelerindeki Kurt Dağı, Beytüşşebap ilçe sınırlarında yer alan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebel Dağları, Faraşin, Altın Dağları ile Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarındaki Oymakaya bölgesi bulunuyor. 29 Ekim-12 Kasım 2024 tarihleri arasında geçerli olacak bu karar kapsamında, bu bölgelere izinsiz girişlerin can ve mal güvenliği açısından sakıncalı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, geçici güvenlik bölgesi ilan edilen yerlerin koordinat bilgilerinin Valiliğin internet sitesinde paylaşıldığı da belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri