Site ve apartmanlarda elektrikli araç şarj ünitesi kurulumu koşulları kolaylaştırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge ile site ve apartmanlarda elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu için kolaylaştırıcı düzenlemeler getirdi.

Yeni düzenlemelerle, elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumu daha erişilebilir hale getirildi.

Genelge kapsamında, ortak alanlarda kurulacak şarj üniteleri için kat maliklerinin çoğunluğunun onayı yeterli olacak. Bağımsız bölümlerde (örneğin, dairelerde) kurulacak ünitelerde ise çoğunluk kararı aranmadan direkt olarak kurulum yapılabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Daha temiz bir çevre ve çevre dostu ulaşım anlayışını teşvik etmek amacıyla apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştırıyoruz. Genelgemizi 81 ilimize gönderdik. Kararlıyız, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefimize ulaşacağız ve yeşil dönüşümü hep birlikte başaracağız." dedi.

Bakanlığın yayımladığı 'Site ve Apartmanlarda Elektrikli Araç Şarj Ünitesi Kurulumu Genelgesi'nde, şarj ünitelerinin genellikle inşaat ve kapalı mekan oluşturmayan, blok olarak montajlı ve seyyar üniteler olduğu vurgulandı. Bu ünitelerin, yangın ve elektrik güvenliği tedbirlerinin alınmış olması kaydıyla ruhsat gerektirmeyen yapılar olduğu belirtildi. Dolayısıyla, bu istasyonların kurulum işlemleri, "ortak alanlarda inşaat yapılması" olarak değerlendirilmeyecek ve maliklerin beşte dördünün rızasına ihtiyaç duyulmayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri