Sivas'ta orman yangınına müdahale eden dozer operatörü hayatını kaybetti

Sivas'ın Hafik ilçesi Karlı köyü Çavuş Dağı bölgesinde dün gece çıkan orman yangınına müdahale eden ekipler, büyük bir trajediyle karşılaştı. Yangına müdahale sırasında, yolu açmaya çalışan dozerin dereye devrilmesi sonucu operatör Yusuf Mengeş (47) hayatını kaybetti.

Yangın, dün gece saatlerinde köylüler tarafından fark edilip Sivas Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bildirildi. Hızla bölgeye sevk edilen ekipler, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba sarf etti. Ancak yangın, 13 saat süren çalışmaların ardından hala kontrol altına alınamamıştı. Bu süreçte, Yusuf Mengeş'in kontrolündeki dozer dereye devrildi ve Mengeş olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yusuf Mengeş'in cansız bedeni, olay yerinden çıkarılarak otopsi işlemleri için Sivas'a götürüldü. İşlemler tamamlandıktan sonra ailesine teslim edilen Mengeş'in Türk bayrağına sarılı tabutu, Yukarı Tekke Mezarlığı Ayyıldız Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine getirildi. Cenaze namazı, ikindi namazının ardından kılındı. Törene, Karayolları 16'ncı Bölge Müdürü Mustafa Türksoy, Mengeş'in iş arkadaşları ve yakınları katıldı. Yusuf Mengeş, Sıra Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yusuf Mengeş, 18 yıldır Karayolları 16'ncı Bölge Müdürlüğü'nde çalışıyordu. Evli ve üç çocuk babası olan Mengeş, görevini yaparken hayatını kaybetti.

Yangın, ekiplerin yaklaşık 19 saat süren yoğun çabası sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri