Slovenya, Filistin'i tanıdı

Slovenya'nın Filistin'i resmen tanıdığına dair duyurular yapıldı.

Slovenya hükümeti, muhalefet partisi Slovenya Demokrat Partisi'nin (SDS) meclise sunduğu referandum önergesini geri çekmesinin ardından yapılan oylamada, 52 milletvekilinin Filistin devletinin tanınması yönünde oy kullandığını belirtti.

Slovenya Başbakanı Robert Golob, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Filistin'in bugün egemen ve bağımsız bir devlet olarak tanınması, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistin halkına umut gönderiyor." ifadelerini kullandı.

SDS Genel Başkanı Janez Jansa ise referandum önergesini geri çekmelerinin sebebini, tanıma kararının ülkeye uzun vadede zarar vereceği düşüncesine dayandırdı.

Geçen hafta düzenlenen oturumda Slovenya hükümeti, Filistin Devleti'nin tanınması maddesini değerlendirmişti. Başbakan Golob, oturumun ardından yaptığı açıklamada, Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına uygun şekilde 1967 sınırlarıyla, bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanımaya karar verdiklerini duyurmuştu.

Bu kararla birlikte İspanya, Norveç ve İrlanda gibi ülkelerin ardından Slovenya da Filistin'i resmen tanıyan ülkeler arasına katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri