Sokak hayvanları kanun teklifi ertelendi!

AK Parti'nin, başıboş sokak köpeklerden hastalıklı olan ve iyileşmesi mümkün görünmeyenlerinin "hayati tehlike" oluşturdukları gerekçesiyle uyutulmasını öngören kanun teklifine ilişkin görüşmeler, 22 Temmuz Pazartesi saat 14.00'e ertelendi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda 17 maddeden oluşan Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri, yaklaşık 18 saat süren yoğun tartışmaların ardından ertelendi. İlk üç madde, AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilerek, muhalefet kanadında büyük tepki topladı.

MASALARA VURARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

Komisyon Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Vahit Kirişci’nin neredeyse hiç ara vermeden görüşmeleri devam ettirmesi, muhalefet partisi milletvekillerinin tepkisini çekti. Muhalefet vekilleri, sağlıksız koşullarda çalıştıklarını belirterek, protesto amacıyla masalara vurarak Başkan Kirişci'ye tepkilerini dile getirdi.

GÖRÜŞMELER ERTELENDİ

22 Temmuz Pazartesi günü saat 14.00'te yeniden başlayacak olan görüşmelerde, kanun teklifinin kalan maddelerinin de ele alınması bekleniyor. Özellikle sokak hayvanlarının öldürülmesi ve uyutulması gibi tartışmalı düzenlemeler kamuoyunda geniş yankı uyandırmış durumda.

AK Parti'nin teklif ettiği bu düzenlemeler, hayvan hakları savunucuları ve birçok sivil toplum kuruluşu tarafından eleştiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri