Sokak köpeğine şiddeti şikayet etti, sahibi değil diye kabul edilmedi

Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan bir vatandaş, sokakta yaşayan yavru bir köpeğin darp edildiği iddiasıyla şikayetçi olmak istediğini ancak köpeğin sahibi olmadığı gerekçesiyle başvurusunun kabul edilmediğini söyledi.

Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşanan olayda, yaşlı bir adamın yavru köpeği darp ettiği iddiaları toplumsal tepkiye neden oldu.

Şikayetçi Çağlar Bodrumlu, köpeğin koruma altına alınması ve şahsın ceza alması için karakola başvuruda bulunduğunu ancak köpeğin kendisine ait olmadığı için şikayetinin dikkate alınmadığını belirtti. Bodrumlu, olayı kaydetmek amacıyla yaklaşık 30-35 saniyelik bir video çektiğini ve tekrar karakola gittiğini ifade etti. Ancak polis yetkilileri, videoda şahsın köpeği vururken görünmediği için şikayet kaydı alamayacaklarını belirtti. Bodrumlu, "Şahsi köpeğiniz değil, sokak köpeği olduğu için şikayet kaydı alamayacaklarını" kendisine söylendiğini dile getirdi.

Olay, hayvan hakları savunucuları ve vatandaşlar arasında büyük tepkilere yol açarken, yerel yetkililerin konuyla ilgili olarak daha fazla bilgi sağlaması ve gereken önlemleri alması bekleniyor. Sokak hayvanlarının da korunması gerektiği ve hayvanlara karşı işlenen suçların ciddiye alınması gerektiği vurgulanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri