İstanbul Fatih’te cami imamına ve cemaate saldırı: 2 yaralı, saldırgan gözaltına alındı

İstanbul Fatih’te bir camide yatsı namazı öncesi bıçaklı saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

Fatih Camii İmamı Kurra Hafız Galip Usta’nın ve yatsı namazı için camiye gelen bir vatandaşın yaralandığı bıçaklı saldırının detayları İstanbul Valiliği tarafından paylaşıldı. Saldırıya uğrayan 2 kişinin hastaneye kaldırıldığı, bıçaklı saldırganın yakalandığı öğrenildi. İddialara göre saat 19 sularında, caminin en kalabalık olduğu esnada caminin içine giren Ömer Salgın'ın 'Kahrolsun İsrail' ve 'Bu putları buradan kaldırın' dediği, uyarıların ardından camiden uzaklaştırılan saldırgan Ömer Salgın'ın bir kez daha olay yerine gelerek imamla konuşacağı bahanesiyle bıçaklı saldırıyı gerçekleştirdiği öğrenildi. Saldırganın daha önceden de 'adam yaralama' suçundan sabıkasının olduğu öğrenildi.

"SALDIRGAN YAKALANARAK GÖZALTINA ALINDI"

İstanbul Valiliği yaşanan saldırının ardından yazılı açıklama yaptı.Valilik tarafından yapılan açıklamada Ö.S'nin camide slogan attığı ve ardından Fatih Camii imamı Galip Usta'ya saldırdığı belirtilirken açıklamada ayrıca saldırıya uğrayan Galip Usta'nın yanı sıra Bilal Erdem'in de ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilidiği açıklandı.

Açıklamada “Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır” ifadelerine de yer verildi. Vali Gül sosyal medya hesabından hastanedeki fotoğrafını paylaştı ve doktorlardan bilgi aldığını açıkladı.

Yaşanan saldırının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan da açıklama geldi. Erbaş, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Diyanet'in konunun takipçisi olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri