Son Dakika | İstanbul Sarıyer Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı! 1 kişi hayatını kaybetti...

İstanbul Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında kar maskeli kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bulunan Santa Maria Kilisesi'ne pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda bir kişi hayatını kaybetti.

Pazar günü kilisede düzenlenen ayin esnasında, kar maskeli iki saldırganın kiliseye girerek içerideki cemaate ateş açtığı bildirildi. Saldırı anında kilisede bulunanlar, kendilerini korumak için hızla yere serildi.

T24'ün haberine göre, saldırı sırasında başından vurulan bir kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak henüz saldırganların bir grupla bağlantılı olup olmadığına dair kesin bilgi bulunmamakla birlikte, güvenlik birimleri olayı detaylı bir şekilde incelemeye aldı.

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Santa Maria Kilisesindeki saldırı hakkında açıklama yaparak, “Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir” dedi.

Bakan Yerlikaya, “Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T., maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Çelik: "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır." dedi.

ADALET BAKANI TUNÇ: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırı hakkında, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

Tunç, "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi'nde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri