Son Dakika | İstanbul Ümraniye'de 2 bina çöktü!

İstanbul Ümraniye'de 2 bina çöktü. Metro çalışması yapılan alanda çöken binalar panik yarattı.

İstanbul Ümraniye'de devam eden metro çalışmaları sırasında caddede meydana gelen çökme olayı 2 binanın yıkılmasıyla sonuçlandı. Olayın gerçekleştiği alanda bir bina, çökme tehlikesi nedeniyle acil bir şekilde boşaltıldı.

Çökmenin etkisiyle bir otomobil, oluşan çukurun kenarında askıda kaldı. Olay yerine hemen ekipleri sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri alınarak cadde trafiğe kapatıldı.

Bu kritik durumun ardından çökme tehlikesine karşı boşaltılan binanın, çökme sonucunda yıkıldığı bildirildi.

İstanbul Valiliği olay ile ilgili resmi açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, Bina çevresinde güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek, can kaybı ve yaralı olmadığını bildirdi.

İBB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye'de yaşanan çökme hakkında açıklama yaptı: ''Ümraniye Ataşehir Göztepe Metro Hattı’nda kontrolsüz herhangi bir çökme yaşanmamıştır. Kazı çalışmaları öncesinde güvenlik amacıyla 3 ay önce boşaltılan 6 daireli bina ile birlikte etrafta etkilenme ihtimali olan 2 bina tahliye edilerek alanda güvenlik önlemleri alınmıştır. 3 ay önce güvenlik amacıyla boşaltılan binada tüm çevre önlemleri alınmışken yıkım gerçekleşmiştir. Herhangi bir yaralanmaya sebebiyet verilmemiştir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri