SON DAKİKA: İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi

Marmara'nın farklı şehirlerinde hissedilen bir deprem olduğu öğrenildi. AFAD, depremin Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı.

Sosyal medyada Bursa, Balıkesir ve İstanbul’u da etkileyen bir deprem olduğu belirtildi. İstanbul’da da hissedilen ve paniğe yol açan depremle ilgili AFAD detayları paylaştı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre depremin merkez üssü Çanakkale'nin Yenice ilçesi. Yenice'de yaşanan ve çevre illerde de hissedilen depremin büyüklüğü 4.9 olarak açıklandı. Paniğe sebep olan depremin derinliği de 10.44 kilometre. Deprem saat 21.39'da meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyadan yaptığı açıklamada herhangi bir olumsuzluk meydana gelmediğini ve saha taramalarının başladığını belirtti.

DEPREM BİLİMCİ AHMET ERCAN'DAN UYARI

Deprem bilimci Övgün Ahmet Ercan, Çanakkale'de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas ve Gönen üzerinden Yenice'ye kadar uzanan Kuzey Anadolu Kırığı'nın en güney kolunun, Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu'na uzandığını belirtti. Bu kırık hattı boyunca 1964 Manyas, 1964 Gönen ve 1953 M7,2 büyüklüğündeki depremlerin meydana geldiğini aktardı.

Ercan, Yenice, Kalkım ve Altınoluk arasında deprem boşluğu bulunduğuna dikkat çekerek, bugün Yenice-Karasu bölgesinde meydana gelen M4,9 büyüklüğündeki depremin, bu boşluktaki biriken gerginliğin bir belirtisi olduğunu ifade etti.

Bu aralığın M6,8 ile M7,4 arasında büyük bir depreme gebe olduğunu belirten Ercan, önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri