Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş: ''Emekli maaşlarına yeni bir devlet desteği şart''

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, son değerlendirmesinde, emeklilerin en düşük maaşlarında yapılması gereken düzenlemeleri ele aldı.

Yılın ilk yarısında enflasyonun yüzde 24,73 olarak belirlenmesiyle birlikte, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayı itibarıyla bu oranda zam alacaklarına dikkat çekti. Ancak Karakaş'a göre, bu zam oranı maaşı 10 bin liranın altında olan 1 milyon 780 bin emekliyi etkilemeyecek.

''KÖK MAAŞI DÜŞÜK OLAN EMEKLİLERE DESTEK ŞART''

Karakaş, yapılan hesaplamalara göre, en düşük emekli aylığı 10 bin liranın altında kalanların bu zammın ardından dahi 10 bin lira seviyesinin altında kalacağını vurguladı. Geçmiş yıllarda benzer durumların yaşandığını hatırlatan Karakaş, kök maaşı düşük olan emeklilerin talepleri doğrultusunda yeni bir devlet desteği düzenlemesinin şart olduğunu belirtti.

12 BİN LİRANIN ÜZERİNDEKİ EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM YOK

Konuyla ilgili olarak AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'ün önümüzdeki günlerde bir toplantı düzenleyeceğini aktaran Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 11 bin 500 ila 12 bin lira arasında bir taban belirlemeyi düşündüğünü ifade etti. Bu düzenlemenin yaklaşık 2 milyon emekliyi kapsayabileceğini belirten Karakaş, 12 bin liranın üzerindeki emekli maaşları için ise herhangi bir artış öngörülmediğini dile getirdi.

MEMUR EMEKLİLERİNE YÜZDE 19,31'LİK BİR ZAM SÖZ KONUSU

Memur emeklilerine yönelik ise yüzde 19,31'lik bir zam öngörüldüğünü aktaran Karakaş, kök maaşı düşük olanlar ile yüksek olanlar arasında adaletsizlik olabileceği uyarısında bulundu. Karakaş, tüm emeklilere adaletli bir zam yapılması ve seyyanen zammın kaldırılarak oransal zamların getirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri