Sosyal medya fenomenleri Bahar ve Nihal Candan'a istenen cezalar belli oldu: "Suç örgütüne üye olmak ve dolandırıcılık"

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak bilinen ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında "suç örgütüne üye olmak", "dolandırıcılık" ve benzeri suçlardan hazırlanan iddianame Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlandı.

İddianamede, suç örgütünün ele başları olarak Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun belirlendiği ve örgütün dolandırıcılık ve tefecilik gibi suçlardan gelir elde etmek amacıyla organize bir şekilde kurulduğu belirtildi. Örgüt üyelerinin, "Sazan Sarmalı" adı verilen dolandırıcılık yöntemini uyguladığı ifade edildi.

Şüphelilerin, mağdurları tanıdıkları vasıtasıyla bulup güven kazandıktan sonra resmi kurumlarla yakın ilişkiler kurarak dolandırıcılık yaptıkları, araç alım-satımı gibi yollarla suç geliri elde ettikleri ve mağdurları kandırdıkları aktarıldı.

Özellikle Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek'in, sosyal medya fenomeni olarak tanınmaları nedeniyle mağdurları kandırmada etkin bir rol oynadıkları ve örgüt lideri Onur Apaydın ile yakın ilişki içinde oldukları belirtildi.

İddianamede, örgütün suç gelirini aklamak için Alisya Bahar Candan'ı "gizli muhasebeci ve kasa" olarak kullandığı ve bankacılık sistemlerini aktif olarak kullanamayan elebaşı Onur Apaydın'ın suç gelirini bu şekilde akladığı ifade edildi.

Örgüt üyelerinin, suç örgütü terminolojisinde "proje" olarak adlandırılan dolandırıcılık eylemleri için önceden saha çalışması yaptığı ve mağdurların kişisel zaaflarını tespit ederek bu zaafları kullanarak dolandırıcılık yaptıkları belirtildi.

İddianamede, Alisya Bahar Candan hakkında "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, Gülnihal Çiçek'in aynı suçlardan 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

Diğer 20 şüpheli hakkında da farklı suçlardan farklı oranlarda hapis cezası öngörüldüğü belirtildi. Hazırlanan iddianame, ağır ceza mahkemesine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri