Sosyal medya ve billboardlardaki ucuz et reklamlarına kanmayın!

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, son dönemde sosyal medya ve billboardlarda duyurulan ucuz et fiyatlarına karşı vatandaşları uyardı.

Özellikle zincir marketlerde satılan işlenmiş et ürünleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirten Yardımcı, "Billboardlarda gösterilen fiyatlarla kıyma veya kuşbaşı et satılması mümkün değil. İnsan sağlığı ucuz değil, vatandaşımız dikkatli olmalı” dedi.

"YOL KENARINDA SATILAN ETLERE GÜVENMEYİN"

Başkan Yardımcı, izinsiz olarak yol kenarında satılan kurbanlık hayvanlar ve kırmızı etlerin ciddi sağlık riskleri taşıdığına dikkat çekti. Kontrollü kaçak etlerin farklı illerden belgeli olarak getirildiğini, ancak kontrolsüz kaçak etlerin yol kenarında hiçbir sağlık güvencesi olmadan satıldığını vurguladı. Yardımcı, vatandaşların özellikle bu tür kontrolsüz kaçak etlerden uzak durmaları gerektiğini belirterek, “Kim olursa olsun, ucuz et satışı yapanlardan et almasınlar, mahalle kasaplarından güvenle alışveriş yapsınlar” diye konuştu.

“BİLLBOARDLARDAKİ FİYATLARLA KIYMA SATMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Yardımcı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı taklit ve tağşiş listesine de değinerek, büyük zincir marketlerde yer alan bazı firmaların insan sağlığını tehdit ettiğini ifade etti. Büyük marketlerde düşük maliyetli olarak satılan etlerin sağlığa zarar verdiğini belirten Yardımcı, “Bugün etin maliyetinin altında fiyatlarla satılmasının bir açıklaması yok. Vatandaş bir kilo et alacağına, güvenli kasaptan yarım kilo et alsın ama sağlığını riske atmasın” dedi.

ET FİYATLARINA GELEN ZAMLAR KÜÇÜK ESNAFI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Yardımcı, enerji ve kira maliyetlerindeki artışın et fiyatlarına doğrudan yansıdığını belirterek, küçük esnafın büyük marketler karşısında zorlandığını dile getirdi. Son dönemde et fiyatlarının düşmesine rağmen maliyetlerin düşmediğine dikkat çeken Yardımcı, "Et fiyatı 700 liradan 550 liraya geriledi, ancak elektrik ve kira gibi masrafların artışı esnafı zorluyor. Zamlar et fiyatlarının düşmesini engelliyor” dedi.

Son olarak, vatandaşların ucuz et tuzağına düşmemesi gerektiğini belirten Yardımcı, Türkiye genelindeki mahalle kasaplarının denetim ve sağlık standartlarına uygun olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşımıza en sağlıklı etleri sunan yerel kasapların kefiliyiz" açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri