Soykırımı belgeledikleri için namlunun ucundalar: GaZZete'nin ikinci sayısı yayınlandı!

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim 2023'te başlattığı saldırıları haberleştirirken hayatını kaybeden gazetecilere ithafen yayınlanan dijital gazete "GaZZete"nin ikinci sayısı okurlarla buluştu.

Soykırımı dünyaya duyurmak için canlarını ortaya koyan bu gazeteciler, İsrail'in hedefi haline geldi. Son olarak, AA muhabiri Hasan Hamad'ın öldürülmesiyle birlikte Gazze’de öldürülen gazetecilerin sayısı 175'e yükseldi.

İsrail'in Filistin'deki katliamına direnen ve görevlerini canları pahasına sürdüren gazetecilere ithaf edilen "GaZZete", İsrail’in saldırılarına rağmen gerçeği dünyaya ulaştırma kararlılığındaki tarih tanıklarını onurlandırmaya devam ediyor.

ABD’nin de desteğiyle İsrail’in Filistin’de gerçekleştirildiği soykırımın birinci yılında resmi makamlara göre, 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın ve 13 bin erkek olmak üzere 42 bine yakın insan katledildi. Dünyanın görüp de sessiz kaldığı bu katliamı haberleştiren gazeteciler hedefi haline geldiler.

"HEDEFTEYİZ"

Katliamın 365. gününe gelindiğinde canları pahasına görevlerine devam eden gazeteciler İsrail'in hedefinde olsalar da bir an olsun tereddüt etmiyorlar. “Soykırımı Belgelediğimiz için Hedefteyiz” ama “Bizi hedef alanlara görevimizi yaparak meydan okuyoruz” diyerek tarihe tanıklık etmeye devam edeceklerini vurguladılar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri