Spotify ve Google'dan önemli yenilik!

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu Spotify, yakın zamanda Google’ın yapay zeka uzantısı Gemini ile entegre olma yolunda önemli adımlar atıyor. Google, Spotify uygulamasına yeni bir uzantı eklemeye hazırlanıyor.

Google’ın açık kaynaklı kod diziliminde “assistant_robin_action_spotify_tap_snackbar” kodunun görülmesi, bu entegrasyonun sinyallerini veriyor. Bu kod dizini, Google’ın Spotify üzerinde müzik çalma işlemlerine başlayabileceğini gösteriyor.

UZANTI HENÜZ YAYINLANMIŞ DEĞİL

Bu yeni uzantı sayesinde, Gemini kullanıcılarına YouTube, Gmail, Haritalar ve YouTube Müzik gibi çeşitli uygulamaların özelliklerine erişim ve bu uygulamaları kontrol etme imkanı sağlayacak. Ancak, Spotify üçüncü taraf bir uygulama olarak bu entegrasyonun tüm özelliklerini sunamayacak; sadece belirli başlı uygulamalara erişim sağlanabilecek. Uzantı henüz yayınlanmış değil, fakat yakın zamanda yapılacak bir güncelleme veya beta sürümünde kullanıma sunulması bekleniyor.

Gemini uzantısının, YouTube Müzik uygulamasında olduğu gibi kullanıcılara belirli şarkıları çalma ve benzer şarkıları arama gibi işlevleri sunması bekleniyor. Bu entegrasyon sayesinde Spotify ve Gemini işbirliği, kullanıcıların müzik deneyimlerini daha işlevsel hale getirerek kolay kontrol edilmesini sağlayacak. Ancak, Spotify’ın bu kodu tam olarak ne zaman entegre edeceği henüz kesinleşmiş değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri