Sufle nasıl yapılır?

Sufle evde yapması kolay olan, piştiğinde tadı damaklardan silinmeyen bir tatlı olarak popülerliğini koruyor. Peki evde sufle nasıl hazırlanır? Sufle nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...

Her lokmada damak çatlatan lezzetiyle sufle, özel anları ön plana çıkarırken sofralara zarif bir dokunuş katıyor. Sufle yapmak bir o kadar kolay gibi gözükse de aslında marifet de gerektiriyor. İşte muhteşem bir sufle yapmak için gerekli olan malzemeler ve yapım aşamaları...

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

150 gram bitter çikolata
100 gram tereyağı
3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya vanilya şekeri
3 yemek kaşığı un
Bir tutam tuz
Üzeri İçin:

Pudra şekeri veya bitter çikolata rendesi (isteğe bağlı)

SUFLE NASIL YAPILIR?

Fırını 200 dereceye ısıtın ve sufle kaplarını tereyağı ile yağlayın.
Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırın kullanarak eritin. Eridikten sonra içerisine tereyağını ekleyip karıştırarak eritin.
Yumurtaları geniş bir kasede toz şekerle iyice çırpın. Şeker tamamen eriyip, karışım bembeyaz ve kabarıncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
Eritilmiş çikolata ve tereyağını, vanilya özütünü veya vanilya şekeri ekleyip iyice çırpın.
Unu ve bir tutam tuzu eleyerek karışıma ekleyin. Karışımı spatula veya tahta kaşık yardımıyla nazikçe alttan üste doğru karıştırın.
Hazırlanan karışımı yağlanmış sufle kaplarına paylaştırın. Kapların içini 2/3 oranında doldurun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri iyice kabarıp kızarıncaya kadar yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Ancak pişme süresi fırınınıza ve sufle kaplarınıza bağlı olarak değişebilir.
Fırından çıkan sufleleri hemen servis yapın. Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri veya rendelenmiş bitter çikolata serperek sıcak servis edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri