Suriye'deki İran destekli gruplar vuruldu

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor iline bağlı Elbukemal ve Meyadin ilçelerinde, kimliği belirsiz hava araçları, Suriye rejimi ordusu saflarında yer alan İran destekli gruplara ait 11 hedefi vurdu.

Ayyaş Depoları, Kuriyye, Herri, Hayadariyye, Bişri, Mezar Ali Çiftlikleri, Rahbe Kalesi ve Sanayi bölgesinde bulunan İran destekli gruplara ait 11 hedef, kimliği belirsiz hava araçları tarafından hedef alındı.

Mezar Ali Çiftliği'ne düzenlenen hava saldırısında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu öğrenildi.

Söz konusu yerlere yapılan hava saldırıları devam ediyor.

Son dönemde Suriye'de, Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve ABD ordusunun konuşlandığı Deyrizor ilindeki üslere, aidiyeti belirsiz silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve karadan karaya atılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

Deyrizor toprakları, Fırat Nehri'nin doğusunda ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altında bulunurken, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli gruplar tarafından kontrol ediliyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor.

Deyrizor'da Fırat Nehri'nin batı yakasındaki İran destekli grupların bulunduğu nokta ve konvoylara, aidiyeti belirsiz hava araçlarıyla zaman zaman hava saldırıları düzenleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri