Taksi parası fazla gelmeye başlayınca taksici oldu

Arnavutköy'de yaşayan 24 yaşındaki Nazlı Bülbül, geçtiğimiz yıl ödediği taksi ücretlerinin artmasından dolayı taksi şoförü olma kararı aldı.

Arnavutköy'de yaşayan 24 yaşındaki Nazlı Bülbül, geçtiğimiz yıl ödediği taksi ücretlerinin artmasından dolayı taksi şoförü olma kararı alarak, bu serüvende 8 ay önce başladı. İstanbul'un karmaşık trafiğinde direksiyon sallayarak geçimini sağlayan genç kadın, bu kararıyla çevresindeki insanları şaşırttı.

Bülbül, ilk başlarda araç sahipleri ve diğer taksi şoförleri tarafından yadırgansa da bir süre ücretsiz çalışarak taksi durağında işin inceliklerini öğrendikten sonra profesyonel bir taksici olarak göreve başladı. Kendi aracında zaman zaman karşılaştığı sorunları kendi başına çözen Nazlı Bülbül, ehliyetini alalı uzun yıllar olan biri olarak, araç kullanmayı öğrenmeden önce bu alanda deneyimi olmadığını belirtiyor.

Nazlı Bülbül, "Daha önce özel sektörde çalışıyordum ve işe git-gel için sıkça taksi kullanıyordum. Ancak zamanla taksi ücretlerinin yüksekliği beni rahatsız etmeye başladı. Arnavutköy'de kadın taksicinin olmadığını fark edince bu boşluğu doldurabileceğimi düşündüm ve sektöre giriş yaptım. Şoförlük deneyimim yoktu, sürücü belgem vardı ama yıllardır kullanmıyordum. Bu sektörü öğrendikten sonra gerekli evrakları hazırladım, ancak başlangıçta kadın olduğum için araç veren bulamadım. Bu sektörde kadınların başarılı olamayacağını düşünen birçok kişi vardı. Ancak ben kadınların erkeklerden daha iyi bu işi yapabileceğine inanıyorum. Trafikte yaşadığım zorluklara rağmen aracımda sunduğum temizlik, konfor ve güvenilirlikle müşterilerim tarafından tercih ediliyorum. Diğer taksi şoförleri beni kıskanıyor ve 'müşterilerimizi çalıyorsun' diyorlar. Ancak ben şoförlük ve müşterilerimle ilgili sıkıntı yaşamıyorum, beni yoran asıl şey karşı cins meslektaşlarımdır. Bu sektörde şu an tek kadın taksiciyim, umarım ileride daha fazla kadın bu mesleği seçer. İlerleyen dönemde daha fazla araç alıp kadınları istihdam etmeyi düşünüyorum. Bu mesleği herkesin yapabileceğine inanıyorum, herkes ehliyet almalı ve trafiğe çıkmalı." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri