Taksim Meydanı'nda Türkiye Güzellikleri Sergisi ziyarete açıldı

Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Türkiye Güzellikleri Sergisi, İstanbul Taksim Meydanı’nda sanatseverlerle buluştu. 28 Eylül’de açılışı yapılan sergi, vatandaşların büyük ilgisiyle karşılandı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından organize edilen etkinlik, 6 Ekim tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

HABER: GÜNSU ÖZMEN

Sergide, Türkiye'nin farklı bölgelerindeki doğal ve kültürel zenginlikleri yansıtan 30 usta fotoğrafçının çektiği 39 eser yer alıyor. Daha önce Almanya, ABD, Rusya, Güney Afrika, Hindistan ve Arjantin gibi 20’den fazla ülkede sergilenen seçki, şimdi İstanbul’da sanatseverlerle buluştu.

TFMD'nin 2018 yılından itibaren Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasına eklediği Türkiye Güzellikleri kategorisine, her yıl 5 binden fazla fotoğraf katılıyor. Bu kategoride ödül alan fotoğraflar, Türkiye’nin kültürel ve doğal güzelliklerini öne çıkararak, uluslararası alanda büyük beğeni topluyor. Bu yıl ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivalleri kapsamında, Türkiye'nin yedi bölgesine yayılarak ülke genelinde sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, serginin İstanbul durağıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 ülkede beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri sayesinde bu kez ülkemizin farklı şehirlerinde vatandaşlarımızla buluşacak. Türkiye’nin birçok ilinde ve dünya genelinde 20 ülkede sergilenen bu eserleri, şimdi İstanbul’da sunarak İstanbullularla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

SERGİDE FOTOĞRAFI OLAN İSİMLER

Sergide eseri yer alan isimler arasında Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam ve Tolga Adanalı bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri