Tanju Özcan'dan flaş iddia: Meral Akşener, Mansur Yavaş'ın oyununa geldi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Meral Hanım gibi tecrübeli bir isim sizce birileriyle görüşmeden önce çıkar mı? Önce adaylık teklifini kabul etti, Akşener de masadan kalktı 'kendim yürüyeceğim' dedi, olayın özü bu." dedi.

CHP'den kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı canlı yayın programında bomba iddialarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in masadan kalktığı sürece ilişkin konuşan Özcan, "Meral Hanım bana göre Mansur Bey’in oyununa geldi." dedi.

Mansur Yavaş'ın Meral Akşener tarafından kendisine yapılan adaylık teklifini kabul ettiğini ve İYİ Parti liderinin masadan kalktığını belirten Özcan, Yavaş'ın daha sonra ise Kılıçdaroğlu için 'Yanındayız' mesajı verdiğini aktardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirileri nedeniyle hedefte olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisinden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. CHP'nin kararının ardından "Başkaldırıyorum" mesajı ile Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Özcan, katıldığı canlı yayın programında dikkat çeken iddialar ortaya attı.

"MERAL HANIM BANA GÖRE MANSUR BEY'İN OYUNUNA GELDİ"

"Meral Hanım bana göre Mansur Bey'in oyununa geldi" diyen Özcan, şunları kaydetti:

"Meral Hanım gibi tecrübeli bir isim sizce birileriyle görüşmeden önce çıkar mı? Önce adaylık teklifini kabul etti, Akşener de masadan kalktı 'kendim yürüyeceğim' dedi, olayın özü bu. Sonra geç saatte 'Yanındayız' tweetini atan Mansur Yavaş'tı."

AKŞENER, YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NUN ADAYLIĞINI DESTEKLEMİŞTİ

14 ve 28 Mayıs seçimleri öncesinde koalisyon masasındaki adaylık savaşında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olması gerektiğini savunmuş ancak masadan beklediği desteği alamamıştı.

Meral Akşener, kendisinden ayrı olarak 5 partinin önceden Kılıçdaroğlu ismi üzerinde uzlaştığı ve kendisine bir dayatmada bulunduğunu belirterek itiraz etmişti. Akşener bununla kalmayıp masaya yaptırdıkları anketleri de örnek vererek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu isimlerinin cumhurbaşkanlığı adayı olmasını desteklediğini söylemişti.

"NOTER MASASINA DÖNÜŞMÜŞTÜR"

Akşener, 3 Mart 2023 günü Kılıçdaroğlu'nun adaylığının belli olmasının ardından zehir zemberek sözlerle masayı devirmişti.

Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"5 siyasi parti ortak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını söylediler. Biz masaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismini beyan ettik. Ancak önerimiz kabul görmedi. Anladık ki şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık. Üzülerek söyleyerek geldiğimiz noktada Altılı Masa millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bir noter masasına dönüşmüştür."

"AYNI ÇİZGİDEYİZ"

Mansur Yavaş, 3 Mart günü yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun yanında olduğunu belirterek "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Tanju Özcan'dan Kılıçdaroğlu'na "tek adam" eleştirisi: CHP bal gibi tek adam partisi!
Bolu Belediye Başkanı Özcan Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Olmadı kardeşim, halk seni tutmadı, sevmedi...

Güncel Haberleri