Tarih belli oldu! Sayaçlar değiştirilecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, elektrik, su ve doğal gaz sayaçlarıyla ilgili yeni bir genelge yayımladı.

Genelgeye göre, 1 Ocak 2014 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında piyasaya sürülen doğal gaz sayaçları 2025 yılının sonuna kadar kademeli olarak yenilenecek.

GÜNCELLENMEYEN SAYAÇLAR İÇİN PARA CEZASI YOLDA

Bu düzenleme, enerji tüketiminin doğru ve güvenilir bir şekilde ölçülmesini sağlamak amacıyla yapıldı. Eski sayaçlarını zamanında güncellemeyen kullanıcılar, 10 bin lira para cezası ile karşı karşıya kalacak.

DENETİMLER ÜCRETSİZ YAPILACAK

Yeni düzenleme kapsamında, sayaçlar ilçe yönetimleri veya kullanıcıların tercih ettiği yetkili servisler tarafından denetlenecek. Bu denetimler için herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Denetim sonucunda uygun bulunan sayaçlar damgalanacak, uygun olmayanlar ise değiştirilecek.

DEĞİŞİM ŞUBAT SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

2014-2019 yılları arasında piyasaya sürülen ya da bu tarihler arasında son muayenesi yapılan sayaçlar, kullanıcılarına ve ilçe belediyelerine bildirilecek. Bildirimi takiben, Şubat ayının sonuna kadar sayaçların sökülüp detaylı bir denetimden geçirilmesi sağlanacak.

ENERJİ TÜKETİMİNDE GÜVENLİK VE DOĞRULUK ÖN PLANDA

Bu düzenlemenin temel amacı, enerji tüketim sisteminin güvenilirliğini artırmak ve sayaçların standartlara uygunluğunu sağlamaktır. Bakanlık, denetim sürecinin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri