Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde bastonlu güreşseverlerin heyecanı dorukta!

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Türkiye'nin dört bir yanından Edirne'ye gelen güreşseverler, Sarayiçi Er Meydanı'nda büyük bir coşku ile yerlerini aldı. Sabahın erken saatlerinde meydanı dolduran seyirciler arasında, bastonlarıyla dikkat çeken yaşlı izleyiciler de vardı. Bu güreş tutkunları, gençlik yıllarındaki heyecanla pehlivanların mücadelesini izledi.

Kırkpınar'ın "ruhu genç" müdavimlerinden biri olan 75 yaşındaki Mustafa Kaya, 25 yıldır Balıkesir'den Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne geldiğini söyledi. Son 5 yıldır yaşı nedeniyle bastonla geldiğini belirten Kaya, güreş sevgisinin her zaman taze olduğunu vurguladı.

Kaya, "Güreşlerde heyecan bir numara bende. Bastonumla geldim er meydanına. Biraz yaşlılıktan, biraz da ağrı var bacaklarımda, ondan baston kullanıyorum. İdare ediyoruz ne yapayım. Güreşlerden vazgeçemiyorum." dedi.

GÜREŞ TUTKUSU ENGEL TANIMIYOR!

Sinop'tan gelen 77 yaşındaki Şeref Günay da 15 yaşından bu yana güreşlere ilgi duyduğunu ve 30 yıldır Kırkpınar'a geldiğini belirtti. Bacağındaki menisküs yırtılması nedeniyle baston kullandığını ifade eden Günay, "Yaşıma rağmen her yıl er meydanına bastonumla geliyorum. Heyecanla güreşleri izliyorum." dedi. Günay, favorisinin başpehlivan Mustafa Taş olduğunu da sözlerine ekledi.

Antalya'dan gelen Gülten Arabacı ise 20 yıldır güreş tutkusu ile yaşıyor. Eşiyle birlikte er meydanına gelen Arabacı, "Güreşlere her sene geliyorum. Seviyorum güreş izlemeyi. Baston taşıyorum, ayaklarım yoruluyor artık. Bundan sonra da gelmeye devam edeceğim." dedi.

Güreşseverler, polis kontrol noktalarından geçtikten sonra tribünlerdeki yerlerini aldı. Yaşlı güreşseverler ise bastonlarına yaslanarak, er meydanındaki pehlivanların mücadelesini izlemeye başladı. Kırkpınar'ın bu yılki müsabakalarında, heyecan ve coşku yine doruktaydı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri