Tarım Bakanlığı'nın ifşa ettiği mantıcılar şehirlerarası çatıştı!

İstanbul’un Maltepe ilçesinde bir mantı imalathanesine düzenlenen silahlı saldırı, iş yeri sahibi Sinan Balkaya ve iki oğlunun yaralanmasına neden oldu. İzmir merkezli bir mantı firmasının, Tarım Bakanlığı tarafından ifşa edilmesinin ardından müşterilerini kaybettiği iddiasıyla başlayan gerginlik, iki firma arasında çatışmaya dönüştü.

DHA'nın aktardığı olay, Tarım Bakanlığı'nın gıda güvenliği denetimlerinde İzmir’deki bir mantı firmasını ifşa etmesiyle başladı. İfşa edilen firma, müşteri kaybı yaşayınca, İstanbul Maltepe’deki Sinan Balkaya’ya ait mantı imalathanesine yöneldi. Bu müşteri değişimi, iki firma arasında rekabeti körükledi ve aralarındaki gerginlik silahlı bir saldırıya dönüştü.

SİLAHLI SALDIRI: ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Zümrütevler Mahallesi Seher Sokak’ta bulunan mantı imalathanesine gelen üç saldırgan, iş yeri sahibi Sinan Balkaya ve oğulları Caner ile Aytaç Balkaya’yı bacaklarından vurarak yaraladı. Görgü tanıkları, saldırganların kısa bir süre iş yerinde oturup çay içtikten sonra Balkaya ailesine peş peşe ateş açtıklarını ve olay yerinden hızla uzaklaştıklarını bildirdi. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, sağlık durumlarının stabil olduğu öğrenildi.

OLAY ANI KAMERALARDA

Saldırı anı, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, silahlı iki kişinin Balkaya ailesine doğrultarak ateş ettiği ve saldırı sırasında diğer çalışanları da tehdit ettiği görüldü. Saldırganlar olay sonrası geldikleri araçla izlerini kaybettirdi.

"ÇAY İÇİP SIKIP GİTTİLER"

İş yerinde çalışan Çetin Gelmez, olayın arka planını anlattı: “Tarım Bakanlığı ifşa olan firmaları yayınladı. O firma ifşa olunca, müşterileri bizi aradı, bizden mantı almak istediler. Gerginlik bundan kaynaklandı. Saldırganlar iş yerine geldiler, çay içtiler, ardından bacaklardan vurarak saldırdılar ve hızla uzaklaştılar."

Polis ekipleri, saldırganların kimliklerini tespit etmek ve yakalamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Olay, mahallede büyük bir korku ve endişe yaratırken, çevrede güvenlik önlemleri artırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri