Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu: Çanakkale ve Uşak'ta yangın sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, ilk tespitlere göre 300 hektarlık alanın etkilendiğini belirtti.

Bugün 42 adet orman yangını meydana geldiğini aktaran Yumaklı, bu yangınlardan 22'sinin orman içinde, 20'sinin ise orman dışında gerçekleştiğini ve üst risk grubunda yer alan 5 yangının Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak'ta çıktığını belirtti.

Çanakkale Eceabat'ta ve Uşak'ta yangınların ve müdahalelerin sürdüğünü söyleyen Bakan Yumaklı, diğer yangınların ise kontrol altına alındığını bildirdi.

Çanakkale'deki yangınla ilgili detayları paylaşan Yumaklı," Eceabat'taki yangınla ilgili ilk tespit 16.05'te yapıldı, 16.11'de ise ilk müdahale gerçekleştirildi. Yangına 94 arazöz ve 540 personel ile müdahale ediliyor. Büyükanafartalar köyünün tedbiren boşaltılması istenirken, başka bir yerleşim yerinin tehdit altında değil. İlk tespitlere göre yaklaşık 300 hektarlık alan yangından etkilendi" dedi. Yumaklı ayrıca yangının anız yakılması sonrası başladığını belirtti.

Uşak'taki yangın 18.30'da başladığını ve 8 dakika sonra müdahale edildiğini belirten Yumaklı,1 helikopter, 33 kara aracı ve 161 personelle yangına müdahale edildiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri