Taşerona kadro son dakika gelişmesi! Taşerona kadro şartları neler? Bakan Işıkhan'dan taşerona kadro açıklaması!

Torba yasada taşerona kadro kabul edildi mi? Taşerona kadro gelişmeleri yakından takip edilirken gözler Meclis'e çevrildi. Torba yasanın ilk 43 maddesi Meclis'ten geçerken ikinci etap çalışmaları ele alınacak. Buna göre taşerona kadro çıktı mı, taşerona kadro ne zaman çıkacak? Taşerona kadro şartları neler?

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri öncesinde kabul edilen 43 maddelik kanun teklifi sonrasında, taşeron işçilere kadro verilmesini içeren ikinci etap görüşmelere geçildi. 25 Aralık'ta tamamlanan bütçe çalışmalarının ardından, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine başlandı.

TAŞERONA KADRO ÇIKTI MI?

Bu ikinci aşamada, taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin maddenin yer alması bekleniyor. Görüşmelerin tamamlanmasının ardından, kabul edilen maddeler Resmi Gazete'de yayımlanacak ve yürürlüğe girecek.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Ayrıca, taşerona kadro ile birlikte merak edilen bir diğer konu olan 3600 ek göstergeye ilişkin olarak da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan açıklama geldi. Bakan Işıkhan, 15 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe giren 3600 ek gösterge düzenlemesi ile kamu personeli ve emeklilerin ek göstergelerinin yeniden belirlendiğini belirtti. Ayrıca, birinci dereceye yükselen devlet memurları için 3600 ek gösterge düzenlemesinin en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, aynı zamanda bu yılın başında kamuda sözleşmeli olarak görev yapan 460 bin personelin de kadroya geçirildiğini vurguladı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Güncel Haberleri