Tayvan Gıda ve İlaç İdaresi, 30 Kasım'da gerçekleştirilen numune testinde kilogram başına 62 mikrogram patulin içeren elma sularını belirledi. Tayvan'ın gıda kanunlarına göre kabul edilebilir miktarın 50 mikrogram olduğu açıklandı. Bu nedenle, Tayvan Gıda ve İlaç İdaresi, söz konusu ürünlerin ülkeye girişini engelledi.
KANSERE NEDEN OLUYOR
Tayvan Gıda ve İlaç İdaresi Direktör Yardımcısı Lin Chin-fu, elma suyundaki patulinin aşırı olgunlaşmış elmalarda bulunabileceğini ve insan ile hayvan sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu, hatta kansere yol açabileceğini belirtti.
Uzman doktor Yen Tzung-hai ise kısa sürede aşırı miktarda patulin tüketiminin bulantı ve kusmaya neden olabileceğini ifade etti. Ayrıca, elma suyu renginde değişiklik, kötü koku, son kullanma tarihinin geçmiş olması veya ambalajın hasar görmesi gibi durumlarda insanları elma suyu içmemeleri konusunda uyardı.