TBMM Başkanı Kurtulmuş: Üniversiteler uluslararası alanda daha aktif hale gelmeli

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Gazi Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Programı'nda konuştu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, üniversitelerin uluslararası alanda daha aktif hale gelmesi gerektiğini vurguladı. Rektörlerle bir araya gelen Kurtulmuş, Türkiye'deki 208 üniversitenin rekabet ortamını artırarak seviyelerini yükseltebileceğini belirtti. Kurtulmuş, "Makale yazımları, araştırmalar ve diğer üniversitelerle yapılacak iş birlikleri ile öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları sayesinde üniversitelerimizin uluslararası arenada daha hızlı bir şekilde yer alması sağlanabilir" dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'deki üniversiteler arasında yeni bir rekabet ortamının oluşması gerektiğine dikkat çekti. "Öncelikle Türkiye'nin üniversiteleri kendi aralarında rekabet ederek akademik seviyelerini yükseltmek için çaba sarf etmeli. Dünyanın her yerinde üniversitelerin seviyeleri farklıdır, ancak bu yükselmeyi sağlayan en önemli unsur rekabettir. Türkiye'de de 208 üniversitemizin bölümleri ve fakülteleri arasında bir yarış olmalı" diye ekledi. Ayrıca Kurtulmuş, üniversitelerin sadece yerel öğrencilerle sınırlı kalmaması gerektiğini, araştırma ve iş birlikleri ile uluslararası üniversitelerle entegre olmalarının önemini dile getirdi.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR’DAN ÖĞRENCİ SAYISI VE GAZZE VURGUSU

YÖK Başkanı Erol Özvar da toplantıda, Türkiye genelinde 208 üniversitede 7.5 milyona yakın öğrenci bulunduğunu belirterek, örgün eğitim ve açık öğretim öğrencilerinin sayısının birbirine çok yakın olduğunu ifade etti. Özvar, her şehre üniversite açılmasının ekonomik ve sosyal katkı sağladığını vurgularken, hala üniversite eğitimi alamayan öğrencilerin de bulunduğunu hatırlattı.

Toplantıda Gazze'de yaşanan duruma da değinen Özvar, İsrail'in üniversite binalarını hedef almasını eleştirdi. Özvar, "Gazze’de devam eden soykırımı şiddetle kınıyoruz. İsrail, özellikle üniversite binalarını hedef alarak eğitim hayatını sekteye uğratıyor. Bu zulmün en kısa sürede sona ermesini diliyoruz," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri