TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ı ağırlayacak!

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, 15 Ağustos'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek olağanüstü toplantıya katılacak. Bu özel toplantının güvenlik önlemleri artırılacak ve toplantıya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi gören Filistinliler de davet edilecek.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un çağrısıyla yapılacak olağanüstü toplantı, 15 Ağustos'ta TBMM Genel Kurulu'nda toplanacak. Toplantıyı TBMM Başkanı Kurtulmuş yönetecek ve konuşmasına kendi değerlendirmeleriyle başlayacak. Ardından Filistin Devlet Başkanı Abbas kürsüye çıkarak, milletvekillerine İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını anlatacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak ve Abbas'ın konuşmasını Genel Kurul Salonu'nda dinleyecek. Abbas'ın konuşmasının ardından olağanüstü toplantı sona erecek.

GÜVENLİK VE DAVETLER

Toplantı nedeniyle TBMM çevresindeki ve yerleşkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılacak. Davetliler dışında Meclis'e ziyaretçi kabul edilmeyecek. Toplantıya siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri ve gazeteciler davet edilecek. Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi gören Filistinliler de toplantıya izleyici olarak katılacak.

SERGİ AÇILACAK

Meclis’te ayrıca, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin Türkiye’deki ziyaretleri sırasında çekilen fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açılacak. Sergide, Filistin'le ilgili Osmanlı arşivlerindeki belgeler ve TBMM’nin Filistin’e ilişkin deklarasyonları da sergilenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri