TBMM Ulaştırma Komisyonu'ndan şoförlere ziyaret: Mehmet Yiğiner mülkiyet hakkı sıkıntısına değindi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Adil Karaismailoğlu, toplu taşımada yaşanan "mülkiyet" sorununu çözmek için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Karaismailoğlu, bu konuda atılacak adımların taşımacı esnafı için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Karaismailoğlu başkanlığındaki heyet, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanlığına yeni seçilen Mehmet Yiğiner'i ziyaret etti. Ziyarette, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş da hazır bulundu. Görüşmede, şoför esnafının sorunları, talepleri ve çalışma şartları ele alındı.

"MÜLKİYET HAKKI ÇALIŞMAMIZI MECLİS'TE ÇÖZECEĞİZ"

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Karaismailoğlu, şoför esnafının daha iyi şartlarda çalışabilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılacağını ifade etti. Karaismailoğlu, "Taşımacı esnafımızı ilgilendiren mülkiyet hakkı ile ilgili çalışmamızı belli aşamaya getirdik. Bazı belediyeler gerekli olmadığı halde şoför esnafımızın canını sıkan gündemler ortaya çıkarıyor. Belediyeler bunlarla uğraşmasınlar. İnşallah bu işi kökünden Meclis'te çözeceğiz." dedi.

"ŞOFÖR ESNAFIMIZ ÜLKEMİZİN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"

Karaismailoğlu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ulaştırmada büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, şoför esnafının bu gelişime büyük katkı sağladığını vurguladı. "Türkiye'nin ihracatının 25 milyar dolardan 260 milyar dolara çıkmasında şoför esnafımızın önemli bir rolü var." ifadelerini kullandı.

TŞOF BAŞKANI YİĞİNER'İN AÇIKLAMALARI

TŞOF Başkanı Yiğiner, görüşmede şoför esnafının sorunlarını ve taleplerini detaylı şekilde Karaismailoğlu'na aktardıklarını belirtti. Yiğiner, "Yolcu taşıyan ticari araçlarda mülkiyet hakkı sıkıntımız var. Bunun altyapısını görüştük. Servis taşımacılığı yapan arkadaşlarımızın sorunlarını da detaylı şekilde dile getirdik." dedi.

"ŞOFÖR ESNAFININ TALEPLERİNE CEVAP VERİLECEK"

Karaismailoğlu, şoför esnafının daha iyi şartlarda çalışabilmesi için yeni yönetmelik ve kanunların çıkarılacağını belirterek, "Şoför esnafımızın çalışmaları ve gayretleri sonucunda Türkiye gelişiyor ve büyüyor. Bizler de Meclis'te şoför esnafımızın daha iyi şartlarda çalışması, ülkemize daha fazla katkı sağlaması için ne gerekiyorsa yapacağız." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri