TBMM'de partiler anlaştı: Bebek ölümleri için Meclis Araştırma Komisyonu kurulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerini incelemek üzere bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verdi.

Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle oluşturulan komisyon, söz konusu ölümlerin tüm yönleriyle araştırılmasını hedefliyor.

Yenidoğan çetesi skandalının ortaya çıkmasının ardından bütün siyasi partilerden bu çeteye karşı ortak tepki sesleri yükselmişti.

Türkiye gündemine oturan yenidoğan çetesi soruşturması, Meclis’te de ele alınarak büyük yankı uyandırdı. Bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin sebeplerini ve sorumlularını araştırmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi. Soruşturmanın odak noktasında, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) günlük 8 bin lira almak amacıyla yenidoğan bebekleri haksız yere yoğun bakımda tutan ve bu uygulamalar sonucu ölümlerine neden olan bir çete yer alıyor.

Soruşturmanın ardından, konunun Meclis’e taşınmasıyla AK Parti’nin öncülüğünde Sağlık Bakanı ve doktor milletvekillerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda yaşanan skandalın tüm boyutlarıyla araştırılması ve kamuoyunun aydınlatılması adına Meclis'te bir araştırma komisyonu kurulması kararı alındı.

Genel Kurul'da siyasi parti gruplarının ortak önergesiyle oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu, özel sağlık kuruluşlarındaki ihmalleri ve çetenin faaliyetlerini kapsamlı bir şekilde inceleyerek bebek ölümlerinin nedenlerini ortaya çıkaracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri